_4___1 h 30 min
AlexValmistusaineet

800 g saksanhirven ulkofileetä
8-12 siivua ilmakuivattua kinkkua
tuoreita rosmariinin oksia
suolaa ja mustapippuria

  1. Leikkaa ulkofilee kahteen tai neljään osaan. Mausta fileet kevyesti suolalla sekä pippurilla ja asettele rosmariinit lihan pintaan.
  2. Käännä kaksi fileetä vastakkain niin, että rosmariinit jäävät fileiden väliin, ja kääri ilmakuivatun kinkun avulla tiukalle rullalle.
  3. Paista nopeasti kaunis väri pintoihin kuumalla pannulla ja loppukypsennä 90 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 54-56°C.
  4. Anna vetäytyä muutama minuutti ja leikkaa annospaloiksi.
Paahdettu kurpitsapyree

Kurpitsapyree
1 kpl (1 kg) myskikurpitsa
2 tl muskottipähkinää jauhettuna
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
25 g voita

  1. Leikkaa kurpitsa pitkittäin halki, kaavi siemenet pois ja tee muutama viilto hedelmälihaan terävällä veitsellä.
  2. Kaada mausteet sekä oliiviöljy päälle ja paahda 200°C uunissa 50-60 min ajan.
  3. Kaavi paahtunut liha tehosekoittimeen, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Mikäli seos tuntuu liian kiinteältä, voit lisätä hieman kasvislientä tai vettä joukkoon.
Viinikastike

5 dl punaviinia
4 dl demi glace kastikepohjaa
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa

  1. Kaada punaviini sekä sokeri kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan.
  2. Lisää demi glace ja suola mukaan ja anna keittyä kasaan 30-45 minuutin ajan, riippuen kattilan koosta ja kiehumisvoimakkuudesta milloin kastike on valmista, joten tarkkaile sitä aika ajoin.
  3. Mikäli se menee vahingossa liian siirappimaiseksi, voit lisätä hieman vettä tai viiniä ja sekoittaa sopivaksi.

Vinkki: Voit maustaa kastikkeen tuoreilla yrteillä ja näin saat lisämakua helposti!

Kuinka voimme palvella sinua?