
Valmistusaineet
200 g varhaisperunoita (kypsiä)
2 kpl Gourmet Quality -ankanrinta
8 kpl vihreää parsaa (esikeitetty)
1 kpl avokado
200 g munakoisoa
8 kpl kirsikkatomaatteja
100 g mung-ituja
suolaa ja mustapippuria
Vadelma-balsalmietikkakastike
2 rkl balsamietikkaa
1 dl vadelmia (mielellään tuoreita)
0,5 dl punaviiniä
1 rkl hunajaa
1 dl tummaa kastikepohjaa
50 g suolatonta voita
suolaa ja mustapippuria
- Mausta ankanrinta suolalla. Paista ankanrinta paistinpannulla miedolla lämmöllä rasvapuolelta rapeaksi. Ruskista myös toiselta puolelta. Kypsennä ankanrintaa tarvittaessa vielä 175 asteisessa uunissa pari minuuttia.
- Ota talteen paiston aikana pannulle kertyvä ankanrasva ja paista siinä perunat, paloitellut parsat ja kuutioidut munakoisot.
- Lisää paistinpannulle ennen tarjoilua avokado, idut ja kirsikkatomaatit. Mausta paistos suolalla ja mustalla pippurilla.
- Leikkaa ankarinta. Tarjoile se paistoksen ja vadelma-balsamietikkakastikkeen kanssa.
Vadelma-balsamietikkakastike
- Kuumenna pieni kattila. Lisää kattilaan etikka, vadelmat ja viini. Keitä kunnes neste lähes haihtunut. Lisää joukkoon kastikepohja.
- Lisää lopuksi joukkoon voi. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja tarjoile.