
Valmistusaineet
4 kpl Gourmet Quality luuton viiriäinen
suola ja valkopippuri
4 rkl voisulaa
Täyte
2 rkl oliiviöljyä
2 kpl salottisipuli
100 g herkkusieniä
100 g huhtasieniä, tuoreita
2 kpl valkosipulikynsiä
1 dl raastettua parmesaania
2 kpl vaaleaa vuokaleipäsiivua
2 oksaa tuoretta timjamia
2 oksaa tuoretta oreganoa
- Valmista ensimmäiseksi täyte. Puhdista sienet. Hienonna ne sekä kuoritutut sipulit ja yrtit.
- Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Ruskista sienet ja sipulit pannulla ja mausta ne yrteillä, suolalla ja pippurilla. Jäähdytä.
- Sekoita sieniseoksen joukkoon leipä ja parmesaaniraaste. Sekoita tasaiseksi massaksi. Tarkista suola ja pippuri.
- Levitä viiriäiset leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta viiriäiset suolalla ja pippurilla. Levitä täytettä reilusti viiriäisen päälle. Kokoa täytetty lintu, ja sido se langalla tai hammastikuilla kokonaiseksi.
- Laita viiriäiset uunivuokaan ja penslaa ne voisulalla. Paahda viiriäiset 200 asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 20 minuuttia. Tarjoile vaikka salaatin kanssa.