Terveystietoisen valinta

Kalkkuna on kasvatetuista siipikarjalajeista suurin. Se on kotoisin Pohjois-Amerikasta, missä intiaanit alunperin kasvattivat kesyjä villikalkkunoita. Kun Amerikka löydettiin, löydettiin myös kalkkuna.

Kalkkunanliha sopii erityisen hyvin vähäkaloriseen ruokavalioon. Sen lisäksi, että kalkkunan rasvapitoisuus on matala (rinta 2 %, koipi 8 %), sen proteiinipitoisuus on korkea: 24 % rintalihassa ja 21 % koipilihassa. Kalkkunanliha sisältää runsaasti välttämättömiä aminohappoja, ja se on aina mehukasta.

Kalkkunanliha

Kalkkunanliha on hienojakoista, mutta samalla tukevaa ja aina mehukasta. Se on erittäin suosittua leivän päällä. Kypsät kalkkunanlihatuotteet ovat useinmiten leivitettyjä, savustettuja tai keitettyjä. Keitetyt ja savustetut kalkkunasuikaleet maistuvat herkulliselta pitsan päällä. Useimmat kalkkunatuotteet ovat halal-merkittyjä.

Kalkkunoiden kasvatuksesta

Kalkkunoita kasvatetaan tarhoissa, joissa ne viettävät ainakin 105 päivää. Ne syövät vain 100-prosenttista kasvisrehua, josta vähintään 70 % on täysjyvävehnää. Kalkkunoita on lähinnä kahta rotua: Isompi on nimeltään Big Six, ja siinä on rintafileetä noin 2 kiloa. Pienempi on nimeltään T-9. ja siinä on rintafileetä noin kilo.

Kuinka voimme palvella sinua?