Valmistusaineet
800 g saksanhirven ulkofileetä
8-12 siivua ilmakuivattua kinkkua
tuoreita rosmariinin oksia
suolaa ja mustapippuria
- Leikkaa ulkofilee kahteen tai neljään osaan. Mausta fileet kevyesti suolalla sekä pippurilla ja asettele rosmariinit lihan pintaan.
- Käännä kaksi fileetä vastakkain niin, että rosmariinit jäävät fileiden väliin, ja kääri ilmakuivatun kinkun avulla tiukalle rullalle.
- Paista nopeasti kaunis väri pintoihin kuumalla pannulla ja loppukypsennä 90 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 54-56°C.
- Anna vetäytyä muutama minuutti ja leikkaa annospaloiksi.
Paahdettu kurpitsapyree
Kurpitsapyree
1 kpl (1 kg) myskikurpitsa
2 tl muskottipähkinää jauhettuna
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
25 g voita
- Leikkaa kurpitsa pitkittäin halki, kaavi siemenet pois ja tee muutama viilto hedelmälihaan terävällä veitsellä.
- Kaada mausteet sekä oliiviöljy päälle ja paahda 200°C uunissa 50-60 min ajan.
- Kaavi paahtunut liha tehosekoittimeen, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Mikäli seos tuntuu liian kiinteältä, voit lisätä hieman kasvislientä tai vettä joukkoon.
Viinikastike
5 dl punaviinia
4 dl demi glace kastikepohjaa
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
- Kaada punaviini sekä sokeri kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan.
- Lisää demi glace ja suola mukaan ja anna keittyä kasaan 30-45 minuutin ajan, riippuen kattilan koosta ja kiehumisvoimakkuudesta milloin kastike on valmista, joten tarkkaile sitä aika ajoin.
- Mikäli se menee vahingossa liian siirappimaiseksi, voit lisätä hieman vettä tai viiniä ja sekoittaa sopivaksi.
Vinkki: Voit maustaa kastikkeen tuoreilla yrteillä ja näin saat lisämakua helposti!